Coronaregels

Vanwege Corona heeft Scouting Heidepark op dit moment geen activiteiten. Opkomsten van Welpen, Scouts, Rowans en Stam gaan niet door tot nader bericht. Zo houden we ons aan de voorschriften van de overheid en nemen we onze eigen verantwoordelijkheid voor onszelf en onze omgeving.

Toekomst

Op zaterdag 24 januari hopen we reguliere opkomsten weer te hervatten met de jaarlijkse Boerenkoolfuif. Hierover krijgen onze leden bericht.

Gezondheid

Wordt een lid of vrijwilliger bij een opkomst positief getest op Corona? Dan geven we dat, wanneer belangrijk, altijd anoniem aan bij onze leden en vrijwilligers. Daarom vragen we ouders het ons te melden als een kind door een arts of test wordt gediagnosticeerd met Corona. Dat kan via ondergaande telefoonnummer. We houden de aanwezigheid bij opkomsten bij om snel te kunnen schakelen bij een eventueel contactonderzoek.

Leden met klachten vragen we om thuis te blijven, net zoals op school. Twijfels over de klachten? Als het antwoord op tenminste één van de onderstaande vragen ‘ja’ is, kun je niet deelnemen aan de opkomst en moet je thuis blijven.

• Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Corona-coördinatie

Ons team Corona-coördinatie bestaat uit geselecteerde leiding van alle teams en wordt aangestuurd door groepsvoorzitter Erwin de Swart. Bij vragen, klachten of andere noodzaken kan contact worden opgenomen met Erwin op telefoonnummer 06-45124267.

Deze groep heeft namens het groepsbestuur het Corona Protocol opgesteld. Dit protocol is gebaseerd op regels en adviezen van de Rijksoverheid, Scouting Nederland en NOC*NSF.