Coronaregels

Vanwege Corona heeft Scouting Heidepark speciale regels opgesteld. Zo houden we ons aan de voorschriften van de overheid en nemen we onze eigen verantwoordelijkheid voor onszelf en onze omgeving. Hieronder staan de belangrijkste regels voor leden omschreven.

Voor en na de opkomst

Op dit moment zijn er alleen opkomsten voor de Welpen en Scouts op ons terrein. De Rowans en Stam hebben nu geen bijeenkomsten. Dit is omdat groepssporten, waar scouting onder valt, niet zijn toegestaan voor volwassenen.

We vragen dat kinderen voor de opkomst thuis naar het toilet gaan. Voor en na de opkomst kun je het beste thuis goed de handen wassen, om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Leden kunnen maximaal tien minuten voor en na de opkomst op ons terrein verblijven. Om ouders/verzorgers de ruimte te geven, houden we onze oprit beschikbaar voor fietsers en voetgangers.

Ouders/verzorgers met de auto kunnen nu parkeren op parkeerplaats Anna’s Hoeve, 100 meter voorbij ons terrein. Kinderen worden hier niet opgehaald door de leiding, maar moeten zelf (met hun ouders/verzorgers) naar ons terrein lopen. Na de opkomst kunnen ouders/verzorgers weer parkeren op de parkeerplaats Anna’s Hoeve en de kinderen opwachten buiten het hek op onze oprit.

Alleen leden, vrijwilligers en vooraf goedgekeurde bezoekers worden toegelaten binnen de hekken van ons terrein. Ouders moeten dus buiten het hek blijven! Meelopende kinderen mogen enkel deelnemen op uitnodiging. Stuur daarvoor een bericht.

Tijdens de opkomst

Onze opkomsten vinden zo veel mogelijk buiten plaats. Welpen hoeven geen afstand te houden van elkaar en de leiding. Scouts moeten 1,5 meter afstand houden van hun leiding, maar niet van elkaar. We vragen om geen eten of drinken uit te delen wanneer kinderen jarig zijn.

Naast de regels voor de leden, houdt de leiding zich ook aan een eigen set regels. Bij elke opkomst is een zogenaamde corona-coördinator aanwezig, een leiding die verantwoordelijk is voor deze regels tijdens de opkomst. Als een lid bij de opkomst zich herhaaldelijk niet aan de regels houdt, kan de leiding besluiten om het lid tijdelijk niet toe te laten tot de opkomsten. Dan zal contact worden opgenomen met de ouders/verzorgers.

Gezondheid

Wordt een lid of vrijwilliger positief getest op Corona? Dan geven we dat, wanneer belangrijk, altijd anoniem aan bij onze leden en vrijwilligers. Daarom vragen we ouders het ons te melden als een kind door een arts of test wordt gediagnosticeerd met Corona. Dat kan via ondergaande telefoonnummer. We houden de aanwezigheid bij opkomsten bij om snel te kunnen schakelen bij een eventueel contactonderzoek.

Leden met klachten vragen we om thuis te blijven, net zoals op school. Twijfels over de klachten? Als het antwoord op tenminste één van de onderstaande vragen ‘ja’ is, kun je niet deelnemen aan de opkomst en moet je thuis blijven.

• Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Corona-coördinatie

Ons team Corona-coördinatie bestaat uit geselecteerde leiding van alle teams en wordt aangestuurd door groepsvoorzitter Erwin de Swart. Bij vragen, klachten of andere noodzaken kan contact worden opgenomen met Erwin op telefoonnummer 06-45124267.

Deze groep heeft namens het groepsbestuur het Corona Protocol opgesteld. Dit protocol is gebaseerd op regels en adviezen van de Rijksoverheid, Scouting Nederland en NOC*NSF.