Scouts | 11 tot 16 jaar

De Scouts zijn onze speltak voor jongens en meiden van 11 tot 16 jaar. Scouts trekken de deur achter zich dicht en gaan erop uit om de wereld te verkennen.

Iedere zaterdag hebben we een spannend, leerzaam en vooral avontuurlijk programma. Met een combinatie van spelen en leren ontwikkelen kinderen zich volgens de internationale scoutingmethode, die al generaties wordt doorgegeven. We leren knopen om samen een vlot te bouwen en we leren vuur te maken om samen pizza te bereiden. Je leert op jezelf aan te kunnen en het vertrouwen te hebben om samen elke uitdaging aan te gaan, iedere week weer.

Tijdens de opkomst op zaterdagmiddag ga je samen naar buiten voor een potje 3-weg touwtrekken, om een toren maken van houten palen of om met een speurtocht op zoek te gaan naar marshmallows voor boven het kampvuur. Geen opkomst is hetzelfde, zo is elke dag een nieuw avontuur.

In de zomervakantie gaan veel van onze Scouts mee op ons zomerkamp, het hoogtepunt van het jaar. Ieder jaar ga je samen met de leiding een week kamperen op een andere plek in Nederland, op de scouting manier. Tijdens de tweedaagse zwerftocht slapen we zelfs een nacht bij een boer in de stal of zelfs helemaal onder de sterren! Maar ook door het jaar heen hebben we verschillende korte kampen, zoals de Regionale Scouting Wedstrijden, waar je andere scouts uit de wijde omgeving ontmoet.

De Scouts van Scouting Heidepark is een gezellige gemengde groep die draait op zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur.

 


Lid worden

Als je interesse hebt om lid te worden raden we je aan hier meer te lezen en een bericht te sturen en eens langs te komen tijdens een opkomst. Scouting moet je nu eenmaal doen om het te kennen. En voor de eerste keren is dat bij ons altijd gratis en vrijblijvend!

Op dit moment is er geen plek bij de Scouts, wat betekent dat er een wachtlijst gehanteerd wordt. Neem contact met ons op voor meer informatie!


  Naam*:

  Emailadres*:

  Telefoonnummer:

  Onderwerp*

  Bericht*:

  *verplicht veld