Speltakken

Elke week gaan de jongens en meiden van Scouting Heidepark op avontuur in hun eigen omgeving. Ze doen dat in hun eigen Speltakken met leeftijdsgenoten. Zo sluit Scouting Heidepark goed aan op de ontwikkeling in alle leeftijden.

De Welpen verkennen samen de wereld om hun heen. Met spellen leren ze over hun omgeving en ontwikkelen ze zich samen. Elke week staat het team Leiding van de Welpen klaar met een divers en leuk programma.

De Scouts weten van aanpakken: ze trekken de deur achter zich dicht en gaan de uitdaging aan. Ze krijgen eigen verantwoordelijkheid en lossen samen problemen op. De Leiding daagt ze elke week uit om verder te ontwikkelen en erop uit te gaan.

De Rowans trekken hun eigen plan en voeren het uit. Teamwork, communicatie en handigheid zijn kwaliteiten die een Rowan tekenen. Ze organiseren wekelijks hun eigen opkomst en ondersteunen evenementen.

Een Scout helpt een Welp

De Leiding bestaat uit vrijwillige scouts die de andere groepen begeleiden. Elk lid van de Leiding heeft zijn eigen verantwoordelijkheden voor de jongere scouts. Daarnaast houden ze samen met het bestuur een groot deel van de vereniging draaiende.